DOŠLO JE VRIJEME NOVE ENERGIJE – MOBILNOSTI!
MJESTO GDJE MOŽETE KUPITI I SERVISIRATI VAŠEG HYBRIDA!

 

Pokretanje

Pritisnite dugme za uključivanje i idite – brzo i tiho. U većini uslova, pri pokretanju vozila uključuje se samo elektromotor, koji štedi gorivo i isporučuje trenutni obrtni moment, dok proizvodi nultu emisiju.

Ubrzanje i krstarenje

Kako se vaša potreba za brzinom povećava pri spajanju, prelasku ili održavanju brzine autoputa, plinski motor i elektromotor udružuju se kako bi pružili idealnu mješavinu mehaničke i električne energije za glatko, besprijekorno ubrzanje – a sve to uz maksimalnu efikasnost goriva i smanjenje emisija. Svaki nastali višak energije koristi se za punjenje baterije.

Usporavanje i kočenje

Maknite nogu s papučice gasa ili dodirnite papučicu kočnice i električni motor preuzima – štedi gorivo i uklanja emisije. U isto vrijeme aktivira se sistem regenerativnog kočenja koji pretvara energiju kočenja u električnu kako bi pomogao pri punjenju baterije.

Odmaranje i vožnja unazad

Potpuno se zaustavi i benzinski motor se potpuno gasi – još jednom štedi gorivo i ograničava emisije. Međutim, ako je baterija pri kraju, benzinski motor se intuitivno pokreće kako bi osigurao snagu punjenja. Obrnuto, i u normalnim okolnostima, samo električni motor mora biti u funkciji. Sposobnost selektivnog korištenja samo električne energije jedan je od mnogih razloga zašto su Toyotini hibridi tako čisti i efikasni.

Koliko dugo traju hibridne baterije?

Uz Toyota Hybrid pionirsku tehnologiju akumulatora koja je napravljena da traje, uz činjenicu da se većina Toyotinih hibridnih baterija samopuni i da ih nije potrebno priključivati ​​za ponovno punjenje, sve hibridne komponente, uključujući hibridnu bateriju, pokrivene su garancijom do 10 godina.

Koji je domet hibrida?

Kod Toyotinih hibridnih vozila, samopunjavajuća hibridna baterija koja se puni iz motora i pri kočenju ili zakretanju znači da ne morate brinuti o dosegu baterije. Štaviše, raspon vožnje je uporediv sa automobilima na benzin i dizel, pa kada vam ponestane goriva, jednostavno napunite gorivo i nastavite put.

Koliko košta baterija i može li se reciklirati?

U malo vjerojatnom slučaju potrebno je zamijeniti bateriju izvan jamstva, cijene se razlikuju ovisno o modelu. Za više detalja kontaktirajte svog lokalnog prodavača. Budući da su Toyotina vozila među najekonomičnijim i ekološki prihvatljivijim vozilima, pravilno recikliranje hibridne baterije nam je važno.

go top